22 Temmuz 2014 Salı

Deliler için Güney İspanya

Her sabah farklı bir şehre uyanıp, bavulunu toplamaktan sıkılmayan, kafasının estiği şehirde kalıp, hayal kırıklığı yaratan, umduğunu bulamadığı yerlerde yoluna devam eden, günün sonunda, varabildiği son noktada, nerede konaklayacağını düşünmeden, resepsiyonda akşam pazarlığı yapmayı seven ve Güney İspanya gezisi yapmayı planlayan gezginler için bu yazı.


İki yıl önce balayımızda İspanya'nın kuzeyini benzer şekilde dolaşmıştık. Çok keyifli geçen, İspanya'ya daha da derinden bağlanmamızı sağlayan o geziden sonra amacımız güney sahillerini aynı şekilde dolaşmaktı.

Yine aynı şekilde Barcelona'dan başladık, kiraladığımız araba ile
iki hafta dolaştıktan sonra Malaga'da gezimizi sonlandırdık. Aşağıda yol duraklarını ve konakladığımız gün sayılarını bulabilirsiniz. (y) ile, konaklamadığımız, yol üzerinde uğradığımız yerleri belirttim.

Barcelona(2) - Tarragona(y) - Peniscola(2) - Castellon de la Plana(y) - Sagunto(y) - Valencia(1) - Xavita(1) - Cartagena(2) - Murcia(y) - Lorca(y) - Granada(2)  - Cordoba(y) - Sevilla(2) - Cadiz(1) - Tarifa(y) - Gibraltar(y) - Ronda(1) - Malaga(1)  

İlerleyen günlerde, vakit bulabilirsem, canım da isterse yukarıdaki yerlerle ilgili daha detaylı bilgiler vermeye çalışacağım. Söz vermiyorum, ama en azından bu yazı bile, Güney İspanya'yı dolaşmak isteyen 'delilere' bir fikir verirse, en azından oralara gitme hevesi yaratırsa, ne mutlu bana...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder