9 Ağustos 2011 Salı

Vedalardan hoşlanmam

Kadın Kokusu filminde Frank Slade ve Charlie New York'ta beraber geçirdikleri Şükran Günü tatilinin sonunda, Charlie'nin okulunun bahçesinde birbirlerinden ayrılırlar. Frank Slade limuzinin içinden Charlie'ye bakar. Tatil boyunca ona arkadaşlık ettiği için teşekkür eder ve vazifesinin karşılığı olan parayı kendisine uzatır. Yaklaşmasını söyler, Charlie limuzinin camına doğru başını uzatır. Frank Slade elini Charlie'nin yüzünde gezdirir, sanki onu bir daha hiç göremeyecekmiş gibi. Charlie doğrulur ve 'elveda' der. Frank Slade de 'vedalardan hoşlanmam Charlie' der, camı kapatır ve basar gider. Sonra geri dönecektir tabii, Charlie'yi savunmak için, o muhteşem konuşmasını yapacaktır.

Şu an odamda 'Yavuz Akyazıcı Project Turkish Standart Vol.1' albümü çalıyor. Türk Pop Müziği'nin popüler şarkılarını 'caz' yorumlamışlar. Şebnem Ferah'ın, Nil Karaibrahimgil'in, Hande Yener'in, Göksel'in, Mor ve Ötesi'nin, Mirkelam'ın ve Teoman'ın şarkılarına yermişler. Vol.1 dediklerine göre daha sırada albüm var. Albümde çalan beş müzisyeni de Nardis'te veya Alt'ta canlı olarak izledim. Onları canlı dinleyen bir 'cazsever' olarak Deli Selim'in Gelin Karşılama şarkısını yorumlamalarını rica ediyorum gelecek albümlerinde. Bu şarkıdan daha önce bahsetmiştim. Gelin Karşılama aslında bir Trakya türküsü ama belki Deli Selim sayesinde daha kolay ulaşabilirler.

Albümün son parçası da Teoman'ın Paramparça şarkısı. Hani bir kaç gün önce yayınladığı bir mektupla müziği bıraktığını açıklayan müzisyenimiz.

Yazmaya, şarkı söylemeye, resim yapmaya son verilebilir mi? Kelimeler beyninin içinde senden bağımsız uçuşurken, oturduğun yerde duramazsın kağıda kaleme sarılırsın. Sait Faik'in yazdığı gibi, cebinden çakını çıkartırsın, kalemini yontarsın, tutup tutup öpersin.

Ruhun yorulabilir, kolunu kaldırmak istemeyebilirsin. Alıp başını gitmek, uzaklara kaçmak isteği oluşur içinde. İlahi Teoman, sanat adamı bırakır mı, bırakabilir mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder